Nodig voor 4 personen:
- 400g kipfilet, in blokjes gesneden
- 450g pastinaak
- 250g wortelen
- 250g selder
- 1 flesje pils
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. bloem
- paar takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
- instantsausbinder
- Schil de pastinaak en de wortel.
- Snij alle groenten in stukjes van ongeveer 2cm.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kippenblokjes goudbruin.
- Bestrooi met bloem en bak nog even al roerende.
- Voeg de groenten toe en meng goed.
- Giet langzaam langs de rand van de kookpot het bier erbij, voeg evt. ook nog wat water toe, alles moet min of meer onder staan.
- Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
- Dek af en laat 45 min. zachtjes stoven.
- Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Dien onmiddellijk op met bv. gekookte natuuraardappelen of rijst.
Stoofpotje van kip met pastinaak |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten