zondag 4 november 2012

Pasteitjes met snijbiet

Ingrediënten:
  • 600 gram gewassen en dun gesneden snijbiet (zowel blad als stengels)
  • 4 uitgelekte gehakte ansjovisfilets
  • twee gehakte uitjes
  • kerriepoeder
  • 100g gewelde rozijnen
  • 50g pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper
  • pakje bladerdeeg
Werkwijze:
  • Warm olijfolie op.
  • Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze ‘smelten’ in de olie.
  • Voeg de uitjes toe en stoof ze glazig.
  • Voeg nu de snijbiet toe met de knoflook, rozijnen, pijnboompitten en kerrie. Roerbak dit mengsel met wat peper en zout gedurende 5-10 minuten.
  • Laat het afkoelen en indien nodig uitlekken in een vergiet.
  • Rol de plakjes bladerdeeg wat uit en vul ze op met het snijbietmengsel. Vouw dicht en kleef toe met water. Versier de rand met een vork en wrijf in met losgeklopt ei.
  • 20' bakken in een oven op 220°C.


Pasteitjes met Warmoes/Snijbiet
 



 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten