maandag 12 november 2012

Knolselder met sinaasappel en spek

Ik wou met de knolselder uit ons groentenpakket eens iets anders maken dan de eeuwige knolselderpuree of de knolseldersoep en vond onderstaand receptje op de site van AH.

Nodig:
  • 1 kleine knolselder
  • 1 sinaasappel
  • 100g spekblokjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • gehakte peterselie
  • p&z
  • 1 ui
  • 1 soeplepel alpro soyaroom
Werkwijze:
  • Snipper de ui, rasp de goed geboende sinaasappelschil.
  • Pers de sinaasappel
  • Snij de knolselder in blokjes
  • Smelt wat boter en stoof de ui
  • Voeg de spekblokjes en de knolselderblokjes toe en laat enkele minuten verder stoven.
  • Overgiet met het sinaasappelsap, voeg 3/4 van de sinaasappelrasp toe, de mosterd en een geutje water. Laat 20' verder gaarkoken.
  • Voeg de room, de peterselie en de rest van de sinaasappelrasp toe en kruid naar smaak met p&z.
Tip:

Ik heb enkele weken geleden de blaadjes van de peterseliewortel gespoeld, fijngesneden en ingevroren en gebruik ze nu in allerlei gerechten als peterselie.

Knolselder met sinaasappel en spek met gebakken kipfilet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten