woensdag 31 oktober 2012

Risotto met mizunastengels en bacon

O ja, de mizunastengels van enkele dagen geleden...

Ik had voor de mizuna-aardappelsalade van maandag enkel het groen van de mizuna gebruikt en de stengels overgehouden, dus daar moest ik nog iets mee. Maar wat? Na een beetje zoekwerk heb ik mij gebaseerd op het recept van Jeroen Meus zijn 'Risotto met vergeten groenten'.

De mizunastengels in brunoise snijden en stoven. Kruiden met peper en zout, en op 't einde enkele schellekes fijngesneden bacon toevoegen.

Ondertussen de risotto klaarmaken: kleine rode ajuin aanstoven, 1 maat risottorijst toevoegen + 2 maten groentenbouillon en zonder roeren laten koken tot al het vocht opgenomen is.

Eens dit gebeurd is: de gestoofde stengels met de bacon voorzichtig onder de rijst roeren, samen met een klontje boter en wat parmezaanse kaas. Afkruiden met nog wat peper en klaar.

De stengels zijn uiteindelijk een poepsimpel en smakelijk lunchgerechtje geworden!

Risotto met mizunastengels en bacon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten