zondag 28 oktober 2012

Oma's rode uientaart

Dit heerlijke recept MOET je beslist eens proberen op een koude herfstavond.

Nodig:
  • 6 ajuinen. Liefst rode, die zijn lekker zoet.
  • 200g gerookte spekblokjes
  • 1 1/2 dl room (ik gebruik altijd Alpro Soya)
  • 3 eieren
  • nootmuskaat, peper en zout (weinig, vanwege het gerookte spek)
  • een rol kant-en-klaar bladerdeeg
Werkwijze:
  • Verwarm uw oven voor op 200°C.
  • Ajuinen fijnsnijden, samen met het spek fruiten, en laten afkoelen.
  • Eieren loskloppen met de room en kruiden met p, z en nootmuskaat
  • Het deeg in een taartvorm leggen en met een vork inprikken
  • Ajuin/spekmengsel op het deeg brengen
  • Overgieten met het ei-roommengsel
  • Op het moment dat je de taart in de oven steekt de temperatuur verminderen naar 180°C.
  • Taart ongeveer 40' bakken.
Rode uientaart
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten