Ingrediënten:
- 3 appelen
- 2 eetlpls. citroensap
- 4 eieren
- 1 rol kruimeldeeg
- 225g amandelpoeder
- 150g noten
- 3 eetlpls. zachte veenbessen (gene paniek als je dit niet in huis hebt: rozijntjes kunnen ook)
- 150g suiker
- 2 eetlpls. rietsuiker
- 1/2 koffielpl. kaneel
- Schil de appelen en snij in partjes. Roer er het citroensap onder.
- Hak de noten grof.
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm.
- Scheid de eiwitten van de eigelen. Mix de suiker met de eidooiers tot een witte, luchtige massa en voeg het amandelpoeder toe. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder de amandelmengeling met een spatel. Verdeel het mengsel over het kruimeldeeg.
- Verdeel de appelen, de grof gehakte noten en de zachte veenbessen over het amandelbeslag. Bestrooi met de kaneel en de rietsuiker.
- Zet een 45-tal minuten in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met een vel aluminiumfolie als de taart te bruin kleurt.
Amandeltaart met appeltjes en noten |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten