maandag 29 oktober 2012

Mizuna-aardappelsalade met dille en kappertjes

Nodig:
  • Mizuna
  • Vastkokende aardappelen
  • Een stuk of vijf zoetzure augurkjes
  • Een soeplepel kappertjes
  • Een kleine rode ajuin
  • 2 tomaten
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 3 eetlepels platte kaas
  • 3 eetlepels Effi-slasaus
  • Een half plantje verse dille, fijngesneden
  • peper en zout
Voorbereiding:
  • Aardappelen schillen, gaarkoken en laten afkoelen
  • Mizuna fijnhakken
  • augurkjes fijnsnijden
  • tomaten in blokjes snijden
  • rode ajuin in fijne ringetjes snijden
Bereidingswijze:

Mizuna in een grote saladeschaal doen. Erop: de aardappeltjes, augurk, tomaatjes, ajuin, citroenrasp. Besprenkel met het citroensap, hussel voorzichtig.
Roer de platte kaas met de slasaus los en doe dit op de salade. Besprenkel met dille.
Maak af met peper en zout.

Variaties:

met ei in plakken, avocado, gegrilde aspergetips, groene olijven, rode paprika.

Nu nog een oplossing vinden voor de stengels van de Mizuna. Ik heb ze voorlopig apart gehouden en in kleine blokjes gesneden. Nog geen idee wat ik er mee ga aanvangen, maar ik vind het zonde om ze naar de compostbak te verwijzen.

Mizuna-aardappelsalade met dille en kappertjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten