Nodig:
voor het witloof:
- geutje olijfolie en klein klontje boter
- 2 eetlpls suiker
- 6 stronkjes witloof, fijngesneden.
- 1 appel, in kleine blokjes gesneden.
- peper en zout
- fijngesneden sjalotje
- geutje witte wijn
- 2 koffielpls. graantjesmosterd
- gedroogde basilicum
- klein geutje alpro soyaroom
- peper en zout
- warm een antikleefpan op, voeg een geutje olijfolie en een klein klontje boter toe.
- als de boter en de olijfolie warm genoeg zijn, voeg je de suiker toe. Goed roeren!
- Daarna het fijngesneden witloof toevoegen, goed omroeren.
- Na enkele minuten ook het appeltje toevoegen.
- Het witloof laten stoven tot alle vocht verdampt is en het begint te karameliseren.
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
- Doe een klontje boter in een pan.
- Kleur het vlees aan alle kanten mooi goudbruin aan. Leg het vlees in een ovenschotel en zet in een op 200°C voorverwarmde oven.
- Bak het vlees in ca. 15 minuten (afhankelijk van de dikte).
- Haal het vlees uit de oven en laat 5 minuten afgedekt rusten. Het vlees mag nog wat rosé zijn maar niet rauw!
- Terwijl het vlees in de oven verder gaart maak je de saus: voeg het fijngesneden sjalotje toe aan het braadvocht van het vlees.
- overgiet met een scheutje wijn, voeg de mosterd toe, de room en de gedroogde basilicum.
- Laat een beetje indikken en kruid naar smaak met peper en zout.
Gekarameliseerd witloof met varkenshaas en graantjesmosterdsaus. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten