woensdag 16 januari 2013

Gehaktballetjes met kriekjeshart en spruiten

Ingrediënten (4 personen):
  • 100g reepjes gerookte bacon
  • 800g gehakt rund-varken
  • 800g spruiten
  • boter
  • bokaal krieken zonder pit
  • instantsausbinder
  • Postel Dubbel Abdijbier
  • p&z
Bereiding:
  • Laat de krieken uitlekken en vang het sap op
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak intussen de gehaktballetjes. Neem telkens een beetje gehakt, druk er enkele kriekjes in en bedek opnieuw met gehakt. Rol er mooie balletjes van.
  • Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de balletjes rondom mooi goudbruin. Leg ze in een ovenschotel en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Smelt ondertussen nog een eetlepel boter in dezelfde braadpan en bak de baconreepjes goudbruin. Voeg de voorgekookte spruiten toe en overgiet met een half flesje van het bier. Laat 15 minuten verder garen.
  • Voeg een deel van het kriekensap toe aan de spruiten en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
Tip:

Je kan de krieken eventueel kort in de diepvries leggen. Dan zijn ze steviger van textuur en kan je ze gemakkelijker in de balletjes steken.

Recept: Colruyt Culinair. Het filmpje van het recept kan je HIER bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten