zaterdag 26 januari 2013

Pompoennotenpuree

Nodig:
  • Kleine pompoen, in stukjes gesneden
  • Handvol walnoten
  • tijm, p&z
Smelt wat boter in een kookpot en stoof de pompoenblokjes 10 minuten op een zacht vuurtje. Kruid met tijm, peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Mix de pompoenblokjes tot een gladde massa en roer er de fijngehakte walnoten onder.

Wij hebben deze pompoenpuree gegeten met kipfilet, portosaus en een gestoofde mengeling van sjalot, kastanjechampignons en oesterzwammen.

De bedoeling was om op de kipfilet ook nog een krokantje te leggen van Zwartewoudham (had ik 30' gedroogd in een oven van 120°C), maar ik ben glad vergeten om die er nog op te leggen. Hebben we dan maar als dessert opgegeten.. ^^

Kipfilet met pompoennotenpuree en gestoofde champignonmengeling.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten